Julen inne och ute…….

Julen inne…….

Så blev det jul till slut.  Vi har förberett med godispyssel….

Konrad gör Leilas helt undebara Rocky Road, ja han får lite hjälp av syrrorna också..

Vi har handlat hem massor av gott inför julen………..men vad nu då? Vem där? Clint är inne och  busar med oss.

Barnen har själva fått klä granen precis som dom vill och med vilket pynt dom tycker jag har inte lagt mig i (ett+ till mig!)

Granen och barnens ögon tindrar ikapp kvällen innan julafton….

Till julbordet på julafton kommer farfar och farmor…

……och Anders funderar över vad han ska ta av på det kalla rätternas bord?  Mer Lindasill, eller morsans eller Liselotts, mer lax? Kanske mera ål och ägghalvor med krustader till?

Jag funderar på om allt har kommit fram på borden, har jag glömt något? Förklädesgrann jo jag tackar jag……..

Här är vi tomten! Kommer du snart???

—Ja, nu bankar det på dörren!! Tomten kommer!!!

Kvällens bästa julklapp var 2 dansande hundarna som flickorna fick! Vi skrattade så tårarna rann, vad härligt med julen!!

del 2,   Julen ute….

ja såklart har det varit jobb under hela julen också! Det har varit kallt och utgödslingen frös så Anders och Konrad fick lägga hela julaftons förmiddag ute i gamla ladugården. Utgödslingen hade tappat sitt blad som går fram och tillbaka på en kolv, under spaltgolvet i kulverten!!! Det betydde att dom fick bända upp golvet, och svetsa  nere i kulverten när dom spättat bort all is-skit !! (Lätt att stå inne i värmen och göra svampstuvning till omelett för mig)

Vi har fått en fin kvigkalv på julaftons morgon och ytterligare en tjurkalv i morse. Allt gick bra och det är såna goa stunder man vill bära med sig.

Anders och jag hade med oss varm glögg och lite av gottebordet  när vi morgonmjölka och det smakade gott. Det var kallt -13,9 så det behövdes. Anders kör fram och tillbaka med snöbladet för det yr igen snö i drivor hela tiden.

Jag har ställt ut julklapp till mjölkchauffören som brukligt är, och känner att jag nog har kommit ihåg dom allra flesta!

Nu är det dags att kvällsmjölka men i  morgon och på måndag är det Daniel och Peo  som tar över! Härligt!!Då ska jag spela spel med barnen, se på film och läsa julböcker för stora och små!

PS,Jag vill passa på att tacka alla er 75809 har varit inne och läst och tittar på bloggen!! Vad jätteroligt!!  Nu känner jag mig så glad och nöjd!  Extra glad blir jag om ni lämnar en liten kommentar till mig!

 • Karin Urbo

  Vilken fin jul ni fick trots allt extra jobb på gården. Ni kan aldrig ligga på latsidan. Farmor och farfar var jätte nöjda för att de fick komma till er. Det är ju så mysigt att få vara med barnbarnen på jul ( Det är det ju alltid förstås). Konrad hade bjudit på så gott godis och flickorna spelade musik.
  Det ska bli så himla mysigt att snart få träffa er. Roligt att många läser bloggen. Jag tycker att du skriver underhållande och omväxlande, kul med mycket bilder också. Ses snart!!!

 • Liselott

  Så himla gott att höra! Det värmer! Vi syns vid nyår! Kram!

 • Lena Wetterlöv

  Vill bara önska er alla en god fortsättning på julen och ett riktigt Gott Nytt År. Kram Lena

 • http://sjogarden.skanemejerier.se Liselott

  Vi tackar för det, och önskar dig detsamma! Kul att du följer oss på bloggen!