”Veckans babe” önskar Gott Nytt År!!

31 December, Nyårsafton.

Se så gott kossorna har det !! Här ligger vår 565 Rosa  och idisslar och njuter av livet!!

 Hon är köpt från Öland, Mellsta Mjölk, ifrån Anders förra arbetsplats. Det är Kenth och Jonas som driver Mellsta mjölk, Ja, helt rätt – Jonas från ”Bonde söker Fru”. 

Rosa  kom som  kviga  till oss hösten 2007 och har etablerat sig bra här i besättningen. Hon var då två år, född 2005, och har sen dess fått två kvigkalvar och två tjurkalvar. Nu är hon dräktig igen.

Rosa mjölkar på bra, ca 40 liter per dag just nu. Däremot är hon en typisk ledarko som gärna bestämmer över dom andra. Om hon vill dricka vatten så bara knuffar hon bort dom yngre kossorna som står vid vattenkaret och tar sig själv vatten först. Hon vet vad hon vill och är mycket bestämd.

Rosa har ett halvt hjärta som tecken i pannan  och lite tunn pannlugg som hon nog lockar med locktång varje morgon för det är mest lockar uppe i hårfästet. Hon är som synes SRB.

Rosa har liksom dom andra kossorna vi köpte från Öland ett extra öronmärke som är grönt. Det hade alla ölandstjejerna när dom kom. Det beror på att bönderna  på öland har sambete på allvaret  och för att kunna skilja ut sina djur hade varje gård en extra öronbricka i varsin färg, Mellsta Mjölk hade grönt. Det namnet som står på brickan är kossans pappas namn.

Vi önskar er ett Gott Nytt År!!!

  • http://charlottehelaaret.blogspot.com Charlotte

    Gott Nytt År till er alla! Hoppas att 2011 blir ett jättebra år! Kram

  • Annika Strid

    Vi önskar er en god fortsättning på det nya året med liiite mindre jobb,,2010 verkar ha varit mastigt men säkert kul!!=)

  • http://sjogarden.skanemejerier.se Liselott

    Hoppas att det blir ett Gott nytt till dig och familjen också!!!Och för egen del ett år med mindre byggprojekt……vi hörs!