Vilken triss!! Victor, Daniel och Konrad!!

Eftersom det strulat med bloggen under en längre tid så kommer det bilder från ensilagekörat 10 juni,  först nu.

Först ur är Victor, som arbetar på Falåkra hos Roger Axelsson. Oftast är det Roger själv som kör snittvagnen men ikväll är det studentfirande för äldsta dottern på Falåkra så det är Victor som kör snittvagnen….

…det går i skyttelstrafik med lass efter lass…

…som tippas på hårdytan utanför lastarborden

…för hit in ska allt gräs sakta men säkert åka framåt på matarbordet för att sen via kastfläkten komma upp i det tornet vi för dagen kör! En man står hela tiden och parerar bordet för att inte köra stopp i tornen. (.. eller ibland en kvinnas jobb! …i början då det bara var Anders och jag så var det mitt jobb, då jag envist undviker traktorer och allehanda maskiner)

 Daniel M som till vardags går på Ingelsta Lantbruksskola fångad på bild med kvällens sista solstrålar. Natten kommer bli lång och framåt ett tiden kommer det att gå tungt då det blir stopp i tornet, men om det vet han  inget, utan han njuter av att vara med i skörden, vilket han brinner för!

Konrad kör ett tag och dom båda turas om att stå vid matarbordet och att lasta natten lång. Konrad har lovat vara med under förstaskörden, för sen väntar sommarjobbet på Skogströms åkeri, då med lite längre fordon…25 meter eller så…

Kvällens sista bild, månen har gått upp och timman är blå. Inget mer gräs hämtas hem till gården, nu gäller det att få in det vi har hemma