Kräftfiske med tradition

Kträftfiske 029

Gamla tider kräftpremiär var natten till den 8 augusti. nu är det ju släpp fritt. Vi håller på gamla traditioner, och fram med burarna.

Kträftfiske 010

Efter mjölkat kommer våra vänner ner till oss på fyrhjuling, vi lastar på burar och lite färdkost….ger oss ut i sommarnatten…

Kträftfiske 017

Jag åker bak på vår fyrhjuling, och medan Anders kör så får jag för mig att fotografera hur underbart det är att vara ute på kräft-turne…rätt ut i skogen….där fisket är..

Kträftfiske 021

 

Kträftfiske 023

Dags att agna på för att locka de små kräftorna…Allt är tyst och fridfullt och syrsorna spelar. Vi småpratar och har en fin stund medan burar läggs på plats och det skrattas högt åt fumligheter nära vattnet i mörka natten..

Kträftfiske 025

När vi ska bege oss hemåt vill karlarna i  gänget kolla lyckan och tar upp några burar…och hux flux har vi ett tjog kräftor med oss hem i natten…vi lägger ner burarna igen och i morgon bitti ska dom vittjas igen.

Kträftfiske 026

Vilken härlig kväll. det gäller att ta vara på traditioner och fånga ögonblicken här och nu. I morgon gör vi om det hela och då ger vi barnen en chans att bära med sig minnen av augusti, kräftfiske, svart natt och allra helst fullmåne!