Prao Erik ger kalvarna

048

I dag har vi haft en riktigt rolig dag med en praoelev här på gården. Han heter Erik och går i femman. Här kommer lite bilder från när Erik och jag gav kalvarna i eftermiddags. Först fick han fylla på vatten och blanda ner pulver i rätt mängd och temperatur , till de större kalvarna. vi blandade 80 liter.  som vi använde vår kalvtaxi till att köra ut med.

051

Medan vi blandade så värmde vi upp sötmjölk  från de nya kalvarnas mammor, som vi sedan bjöd på i nappflaska till småttingarna. Här är det Erik som ger den nya tjurkalven en flaska.

052

Sen var det dags att ta lastaren till Igloobyn för att ge de lite större kalvarna mjölk i napphinkar. Tidigare under dagen hade Miriam varit handledare för Erik och de hade strött i alla kalvars små hyddor, diskat hinkar, fyllt på med nytt vatten, ny pellets och även ny höensilage i varje litet bo.

056

Vi delade på jobbet, Erik gav kalvarna 3 liter i varje hink, blåa för tjurar och rosa för kvigor. Jag fick köra lastaren med massor av stopp vid kalvhyddorna. Men här är det en  liten kalv som tycker att Erik borde skynda sig att fylla i hennes spann…

057

”Skynda dig annars biter jag av slangen!”