Vi har ingen Ebba längre

oktober 118

Nu har vi ingen Ebba längre…Det har visserligen varit en rätt lång avvänjningstid då Konrad och vi haft delat vårdnad av Ebba  sen han flytta till eget bo i oktober med Ebba såklart…Ebba bodde då två veckor hos Konrad då han jobba dag söderöver, och sen två veckor hemma hos oss på Sjögården då Konrad jobba på Skogsströms, Alvesta och köra Styckegods till 08.

vi märkte redan för ett år sedan at Ebba börja tackla av och inte riktigt  var på ”hugget längre” ….men..

maj betessläpp 097

…nu var det Ebbas 8-årsdag på Valborgsmäss och vi firade henne med extra godsaker ….Men vad gör man då sin fyrbenta vän helst ligger i sin hundkorg, sover och knappt kan gå nerför trappor…? Vi lockar med god mat , kel och mys…Konrad är ledsen och bedrövad över att Ebba inte längre vill gå ut på promenad när de äntligen har tid tillsammans…

Jag försöker att hålla humöret uppe men inser att det krävs mod att vara tvåbent och ta beslut. Det räcker nu. Konrad som är Ebbas vän och vi inser att nu sätts vi på prov och måste vara starka för Ebbas skull. Hon kan ju inte välja , men det kan vi. Liv och död.

Tack lilla Ebba för din tillgivenhet och att du alltid ville vara nära.

Stort tack till veterinär Ann Karlsson för all din respekt för liv och död och för din proffsighet!