Dags att verka kor!

014

Vi har ett jättebra samarbete med vår  klövverkare Oscar Lindell.  Han kommer hit 4 gånger per år och på det sättet får vi med oss alla kor. Det hinner inte bli så stor med klövsulesår eller andra klövsjukdomar. Vi är noga med att verka sinkorna också, de står ju inför en tuff period och behöver ha fina fötter för att må bra och fungera i lösdriften. Klövpengen är säkert en bra sporre för många att boka in täta besök av sin klövverkare .

Vi har även klövbad för alla mjölkande kor varje vecka för att rena klövarna, och motverka infektion i små sår. Oscar säger att han ser att det har spelat in för fåra kors klövar, det och hans  täta besök har gjort skillnad.

015

 

När vi verkar behöver vi vara många i ladugården för att jobbet ska flyta på bra. Här är Eric Gustavsson och hämtar fram kossorna som innan dess har märkts upp med sprayfärg för att det ska vara lätt att hitta rätt ko.

018
 Jim som numera jobbar heltid hos oss fick ändra sina arbetstider och jobbar heldag med att bara få till verkningen. En persons jobb är att vara klövverkarens extra högra hand, binda upp, förbereda och släppa ut…

013

Ja, den här dagen hann killarna med ca 100 kor på en dag och alla är nöjda. Några kor har fått bandage med lugnande medikament på sina klövar , någon har fått en kloss för att avlasta klövsulesår eller blivit behandlad för klövspalt. Vi är alla supernöjda!!!