Första skörden igång

image
promenad runt våra ägor- vackert så man kan dö!!
image

 

Hundarna är glada att få gå med- fast i koppel. Nu har rådjursmammorna fullt i sina bon och vill inte bli störda…

image

Jag blir lite sentimental när jag ser bondeåret. Är de sista gången?

Jag blir nästan galen då jag tänker…:

Alla runt om oss slutar och Arla sänker avräkningen, så att man fattar att deras enda vilja är att slå undan benen på alla våra svenska bönder! Vi i Sverige som har världens bästa djurhållning och djurhälsovård! Vi kan aldrig slåss med övriga världen som har sina egna regler och ger antibiotika som vi tar panodil…klockan är 5 i 12nu , och nu gäller det för svenska folket! Stå upp för oss bönder!!

Sen finns inte! Då är de försent! Då är det över!

 • Tomas Lindberg

  Jag blir skitförbannad när man tänker på alla krav som läggs på Svenska bönder och som omvärlden slipper ifrån. Vill man ha världens bästa bönder måste man stötta de inte slå ut dem. Håll ut det måste vända .

 • Linda Nilsson

  Hur kan Du skriva att Arlas enda vilja är att slå undan benen på alla svenska bönder…blir bara så ledsen…Arla ägs bl.a av 70% av ALLA svenska bönder, vi vill väl ändå inte slå ihjäl oss själva eller…

 • Trollsan

  Vi kan inte slåss med övriga världen, men vi har inget val eftersom övriga världen är här via import till vårt land. Handla svenska mjölkprodukter! Det är dock mycket utländska produkter vi konsumenter inte ser som hamnar hos restauranger, skolor och sjukhus, bl.a genom Lindahls.

 • http://sjogarden.skanemejerier.se Liselott

  Hej Linda!
  Ja du vad tycker du jag ska skriva? Är det ok att ta lån efter lån för att få producera mjölk som arla sätter priset på, med en förlust med cirka 100.000/ månad?
  Jag kallar det att slå undan benen!
  Vi har toppresultat på driften och total koll på det vi kan ha koll på.
  Men priset sätter ju den marknadsledande. Om du är mjölkproducent och i så fall nöjd med priset så är jag den första att gratulera !
  Jag vet att arla ägs av bönder, jag har varit en av dom. Men bönderna har ju tyvärr ingen möjlighet att påverka Arlakoncernen och dess beslut

 • http://sjogarden.skanemejerier.se Liselott

  Hej Trollsan!
  Helt rätt! Vi kan inte påverka börspriser, mjölkkvoter som släpps fria, översvämningar eller torka. Men vi kan alla välja svensk i butiken. Både mejeriprodukter, kött, kyckling, ägg och frukt och grönt. Om man gör medvetna val så har konsumenten en jättestor makt. Tänk på ex medkafdefilter som var klorerade kritvita….kunderna protesterade och det kom bruna kaffefilter…eller alla självklara kravbananer vi köper idag som föt två år sedan knappt gick att hitta i butiken.
  Visst kan vi alla som konsumenter hjälpas åt!

 • http://sjogarden.skanemejerier.se Liselott

  Hej Tomas!
  Ja man blir galen! Vi har världens bästa och strängaste djurhållning, men det kostar ju att ha det så. Då är det inte lätt att slåss mot övriga EU med helt andra förutsättningar att producera mjölk.Men det verkar som om den billigaste varan i butiken hamnar i kundvagnen…
  Tack för stöd och stöttning!