Studentkillar Klas & Daniel

image

Grattis Klas! När Klas var liten grabb ringde han ofta och frågade om han fick komma över till oss och va med i ladugården, och det fick han gärna. Då lärde vi känna Klas som en lugn och pålitlig kille rustad med tålamod. Tiden gick och snart kom Klas farande på moped, och lite senare hörde vi Epan dundra in på gårdsplanen när han kom för att sommarjobba! Nu får vi Gratta honom till examen från Ryssby skogsbruksskola , stipendier och nya jobbet!!

image

Grattis Daniel! När vi köpte gården 2007 så hade vi ingen aning om att det i granngården bodde en liten grabb som fullkomligt älskade allt som hände med kossor maskiner och lantbruk! Det blev liksom att Daniel ingick i vårt nya liv som bönder. Han var den som 11 år gammal minsann berättade ” att såhär gör vi alltid på den här gården ” eller ” när jag jobbar så ger jag kalvarna först!” Daniel hade tillbringat massor av dagarn på vår gård innan vi blev ägare, så visst kunde han. Tiden gick och Daniel kunde inte i sin vildaste fantasi förstå att våra döttrar ville hänga uppe i hans familj stall , och framför allt aldrig förstå att vår nästan jämngamla grabb valde att ta lastbilskort??! När man hade traktorer och kor!! Hur kunde man? Daniel har sen jobbat på helger och alla lov på gården och kan det mesta här. Pluggar på Ingelstad naturbruksgymnasium och under sin praktik fått köra både vårbruk , ensilage och höstbruk här på gården, tack vara vårt samarbete med Roger på Falåkra , där Daniel gjort praktik . Vet ingen som brinner för sitt jobb som denna grabb!Lycka till nu Daniel!