Klövverkning

älg juli 056

Nu har vi haft klövverkning här på gården. Vi har en nyutbildad , sen nåt år tillbaka, klövverkare som vi är supernöjda med! Oscar har bra koll på våra kor och vårt samarbete fungerar toppen. denna gång var det 102 kor som verkades på onsdagen och sedan ytterligare ett 30tal på torsdagen. Jag passade på att prata lite med Oscar om hur han upplevde vår besättnings klövstatus.

Han sa då att det märktes stor skillnad på våra djur eftersom vi klövbadar dom alla en gång i veckan. Det var inte alls lika mycket klövspalt. dessutom tyckte han att kossorna hade bra fotvinkling dvs att do gick på ett avslappnat sätt för kon samt inte fick in så mycket gödsel i själva sulan. Roligt att höra! Eksemet däremot var oförändrat och vi jobbar vidare med det.

älg juli 055

För att jobbet som klövverkare ska flyta på behöver man någon som tar fram djur och någon som klipper svansarna. Vår Jim har jobbat med Oscar och även…..

 

älg juli 053

….nyaste killen i gänget- vår sommarjobbare Olof! Så det har flutit på jättebra och alla korna har fått sina svansar klippta också!!!!Dessutom var det sista dagen för Olof idag så vi tackar för en jättebra arbetsinsats och önskar Olof varmt välkommen tillbaka!