Valldag hos Fam Lydig, Benestad

img_9683
Det ordnades en valldag i Benestad, hos familjen Lydig tidigt i höstas. Det var Sundahls som visade upp sina maskiner för vallkedjan
img_9693
Far och son Lydig i mitten pratar med en av säljarna och Anders
img_9691
Jag ägnade mig mest åt att fota och tänkte att nu ska jag ta lite annorlunda bilder…strosade runt lite och vad ser jag då? Ja jag är ju förskollärare också , så siffror och bokstäver, ligger varmt om hjärtat.  Så vad hittar man på den största av de stora traktorerna? En 1:a! Det betyder väl att man  är etta? Eller? Kanske bara dom bästa som har såna maskiner? Eller …?
img_9686
Ser lite ut som om det var dinosaurier ägg lagda på åkern..
img_9713

Det var så många OLIKA maskiner överallt så jag tappade bort mig…jag vill ofta berätta min story i kronologisk ordning- alltså att såmaskinen kommer innan slåtterkrossen, men nu blev det ett virrvarr! så denna gång gäller det att tänka att detta är ett axplock av dagen- ett collage ….då känns tanken genast rätt bra!

img_9690

En provsittning och jag undrar för mig själv om alla skolungdomar vet vilken finteknik det är i dagens  traktorer?

img_9695

För att vi besökare skulle se maskinerna in action var det flera olika stationer som visade upp sin maskins speciella egenskap live

img_9682

Kommer fortfarande ihåg att ett barn kallade denna för ”kammen” alltså kamma gräset….!

img_9689

Nya vinklar

img_9670

Det bjöds på korv med bröd, dricka och kaffe med kaka! Det var flera hundar som bara blängde på oss som åt korv och önskade att vi skulle tappa  dom ner i gräset framför deras tassar….

img_9674

Typisk säljkatalog bild ser jag nu….

img_9667

Roger och Anders kollar in något där borta i horisonten

img_9673

Undrar om man får nåt på kroken idag?

img_9671

Det blev lite som en bysamling, alla känner alla och passar på att prata bort en stund. Go stämning!

img_9666

Ytterligare en klassisk katalogbild…men Daniel M blir nog lycklig av att se den?