Naturen får mig att må bra

img_3751

Det finns platser som ger energi. Som helar och gör mig lugn. Ibland är det så enkelt som att ta med hundarna på en skogspromenad . Det är så skönt att gå i den tysta skogen, inga ljud mer än skogens egna. Absolut inte några lurar i öronen ! Med mobilen på ljudlöst.

img_3752

Bara se regndropparna på granarna. Höra vinden. Det ger mig en energikick! Jag mår bra och känner mig lycklig av att bo så här. Skönt att veta att naturen finns bakom knuten.

img_3753

Tänk när jag satt i Stockholm och läste DN och fick se ett reportage om var det fanns tysta platser i Stockholm! Alltså ,  tidningen hade listat de ställen där man fortfarande kunde höra tystnaden, trots att man var i huvudstaden. Det är en lyx som vi på landet ser som en självklarhet. Det är något som bara finns.

Liksom att det är mörkt på natten. Riktigt mörkt. Svart.

I stora staden är det ju aldrig mörkt. Där är det svårt att kura skymning. Det skulle jag heller aldrig vilja vara utan.