Bengtsson strör till kalvarna

200

Här är Bengtsson i full gång med att hämta halm till våra små kalvar! Ibland får man ta kärran och fylla för att komma i till boxarna, trångt på vissa ställen.

202

Annars har vi vår röda vagnpark, tripp, trapp trull! Dessa har alla olika funktion och vi använder dom dagligen i vårt arbete. Den lilla till vänster kopplar vi på mjölktaxin efter och utfodrar kalvarna med, samt hämtar strö, halm, tar plattan på baksidan och annat titt som tätt. Den mellersta har teleskoparm , vilket passar bra när man ska mocka ur på djupströbäddarna hos de större kalvarna, eller i kalvningsboxar. Där kommer man inte in med en maskin! Annars hade det varit att jobba med grep….!

Den stora lyfter vi ner halmbalar med, kör fram foder och 1000 andra uppgifter som ska göras på en gård! (själv kör jag bara den lilla så den har jag mest koll på! ) eller sanningen bara den har jag koll på! Jo jag kör lite säckakärra också- och skottkärra….

176
Varmt , torrt och gott! Tack för det Bengtsson! Men suddig bild, suck..alltid är det något!
203
I vår röda vagnpark har vi såklart en röd traktor också! Den har vi till alla inomgårdsjobb, som att hämta fram balar till foderblandaren bla. Hela vallkedjan lejer vi bort till Roger på Falåkra (och hans GRÖNA vagnpark!)